Myynnin kuulumisia – haastattelussa myyntijohtaja Riku Roitto

Riku Roitto on toiminut DG Saimaan myynnissä 1,5 vuotta, mutta hänellä on liki kahdenkymmenen vuoden kokemus myyntityöstä operaattoripuolella. Tällä hetkellä Riku vastaa DG Saimaalla myynnin johtamisesta, joka onkin hänelle mieluinen rooli.

DG Saimaan kattavaan palveluvalikoimaan kuuluvat IT-laitteet ja -palvelut, kassa- ja maksuratkaisut sekä DNA:n operaattorituotteet, joten myyjin hyvä asiantuntemus on avainasemassa ja tietämystä uusista laitteista ja tuotteista on ylläpidettävä jatkuvasti.

Näin lomakauden kääntyessä vähitellen arkiseksi aherrukseksi kyselimme Rikulta alan ajankohtaisista trendeistä ja myös hiukan henkilökohtaisemmistakin asioista.

Mikä on parasta nykyisessä työtehtävässäsi myyntijohtajana?

– Meillä on todella osaava ja kokenut tiimi, joten oma roolini on sparrata myyjiä sekä toimia esimiehenä. Lisäksi autan myyjiä aina tarvittaessa, sillä olen taustaltani tekninen myyjä. Olen viihtynyt talossa todella hyvin – meillä on hyvä porukka ja monipuolinen tuotevalikoima.

Mitä etua on palveluiden keskittämisestä yhdelle toimijalle?

– Suurimpia etuja ovat varmastikin tehokkuus, järkevä kustannusten hallinta ja keskitetty tukipalvelu. Käytämme markkinoinnissa slogania ”tehot ylös ja kulut alas”, joka kuvastaa hyvin toimintaamme. Haemme asiakkaalle aina tarpeita vastaavan ja kustannustehokkaan kokonaisratkaisun. Myös nopea ja osaava tukipalvelumme on olennainen osa kokonaispalvelua, ja meillä on omat tukinumerot IT- ja maksuratkaisuasiakkaille. Sanoisin, että pystymme ratkomaan 85 – 90 % käyttäjien ongelmista etänä.

Mitkä alan haasteet ja trendit mietityttävät asiakkaita juuri nyt?

– Nyt suurimpia puheenaiheita alalla ovat 5G, tietoturva ja tekoäly. Usein asiakas ei edes tiedä, että yrityksen tietoturvassa on puutteita. Törmäämme puutteelliseen tietoturvaan, kun alamme kartoittamaan yrityksessä poikkeavaa toimintaa. Yllättävän monelta puuttuu jopa kaksiosainen todennus. Tarjoamme asiakkaille maksutta suppeaa tietoturvakartoitusta, jonka avulla voidaan selvittää yrityksen tietoturvan perustaso sekä yleisimmät tietoturvariskit. Lisäksi tarjoamme laajoja tietoturvakartoituksia, joissa käymme perusteellisesti läpi yrityksen tietoturvan ja annamme kattavat toimenpidesuositukset.

– Tekoäly on nousut tänä vuonna top-puheenaiheeksi, sillä se tulee muuttamaan nopeasti monen työrutiineja. Markkinoilla on useita tekoälyalustoja, kuten ChatGPT, Google Bard ja M365 Copilot. M365 Copilot on integroitu Microsoft 365 -ympäristöön, joten se tulee muuttamaan monin tavoin Microsoft-käyttäjien työntekoa.

Myyntitaitosi tunnetaan, mutta mitä emme välttämättä tiedä sinusta vielä?

– Monet tietävät, että rakastan mökkeilyä, kalastusta, veneilyä, matkustamista ja moottoriurheilua, mutta monikaan ei taida tietää, että olen opetellut pianonsoittoa nuorena musiikkiopistossa sekä osaan italian kielen alkeet. Pianonsoittotaito taitaa olla vähän ruosteessa, mutta italian kielen kehittäminen jatkuu. Tavoitteena on tulevaisuudessa oppia puhumaan tätä kaunista kieltä entistä paremmin. Nyt jo ymmärrän aika hyvin puhetta.