Oljamikoti

Oljamikoti valitsi helpon ja käyttövarman IT-ratkaisun kk-maksulla

Lappeenrantalainen Oljamikoti Oy on vuodesta 1992 toiminut yksityinen ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista sekä hoitopalvelua tarjoava yritys. Yrityksellä on yhteensä viisi yksikköä: kolme Lappeenrannassa sekä Taavetissa ja Hyvinkäällä omat yksiköt. Lisäksi Oljamikoti järjestää ensiapukoulutuksia yrityksille.

Oljamikodin aikaisempi IT-ratkaisu oli vaikeasti hallittava, sillä käytössä oli eri-ikäisiä laitteita, joista osa oli hankittu omaksi ja osa leasingilla. Ikääntyvä laitekanta näkyi työntekijöiden arjessa työvälineiden hidasteluna ja vikaantumisena. Käytännössä IT-haasteiden ratkominen jäi yrityksen johdon vastuulle. Eri paikoista erilaisilla sopimuksilla hankittujen laitteiden takuu- ja huoltoasioiden selvittely vei aikaa.

Data Group Saimaan asiantuntijoiden avulla Oljamikoti modernisoi kerralla IT-järjestelmänsä, joka sisältää Lenovon työasemat & kannettavat, Epsonin lämmöttömät tulostimet, DNA:n yritysliittymät, älypuhelimet, pilvipohjaisen M365-ratkaisun suojattuine sähköposteineen sekä ITS Support -käyttäjätuen.

– Tunsin entuudestaan DG Saimaan Riku Roiton ja sain Rikulta kokonaisvaltaisen ehdotuksen yrityksemme IT-ratkaisun modernisoimiseksi. Tavoitteena oli tehostaa ja sujuvoittaa henkilökuntamme työskentelyä sekä helpottaa järjestelmän hallittavuutta. Nyt meidän ei itse enää tarvitse huolehtia laitteiden päivityksistä, vaan saamme tietokoneet, ohjelmistot, ylläpidon ja käyttäjätuen samasta paikasta. Kokonaisuus on hankittu kuukausimaksulla, joten kulupuolellakaan ei pääse syntymään yllätyksiä, kertoo Oljamikodin toimitusjohtaja Juuso Lindqvist.

Kuukausimaksullisen palvelupaketin edut

Kuukausittain veloitettava kulu helpottaa IT-kustannusten budjetointia. Lisäksi vanhentuvat laitteet vaihdetaan automaattisesti uusiin elinkaaren loppuvaiheessa ja rikkoontuneiden koneiden tilalle saadaan heti uudet laitteet valmiiksi asennettuina.

Pilvipohjainen M365-ohjelmistopaketti mahdollistaa työn tekemisen tietoturvallisesti paikasta riippumatta sekä sote-alalla välttämättömän suojatun sähköpostin arkaluonteisen sisällön toimittamiseen. Järjestelmän tiedot varmistetaan pilvipalveluun, josta ne voidaan tarvittaessa nopeasti palauttaa. Joskus käyttäjät voivat vahingossa poistaa tärkeitä tiedostoja.

Tulostinpalvelupaketin kiinteään kuukausihintaan sisältyvät laitteiden tarvikkeet sekä huolto varaosineen. Oljamikodin tulostimien valinnassa on kiinnitetty huomiota ympäristöystävällisyyteen. Epsonin lämmöttömät tulostimet käyttävät huomattavasti vähemmän energiaa kuin perinteiset lasertulostimet, sillä niissä ei ole lämpöyksikköä. Tämän vuoksi tulostus on 50 %:a nopeampaa lasertulostimiin verrattuna. Käyttäjille lämmötön tulostustekniikka tarkoittaa myös viileämpää toimistoa, erinomainen ominaisuus etenkin kesähelteillä.

Oljamikodin Juuso Lindqvist kiittelee uutta IT-kumppaniaan asiantuntevasta palvelusta:

– Kun kokonaisuudesta vastaa yksi toimittaja, on IT-asioiden hoitaminen nyt helppoa. Kerroin tarpeemme, jonka jälkeen DG Saimaan asiantuntijat ehdottivat yrityksemme tarpeisiin ja budjettiin sopivan kokonaisratkaisun. Saimme laitteet ja ohjelmistot valmiiksi asennettuina ja käyttövalmiina sekä tarvittavan käyttöopastuksen.

– IT-ratkaisun käyttöönotto sujui kaiken kaikkiaan mallikkaasti ja kysymyksiimme vastattiin nopeasti. Oma työni on helpottunut, kun työntekijämme ovat suoraan yhteydessä DG Saimaan IT-etätukeen. Olen tyytyväinen Data Group Saimaan asiantuntevaan ja hyvään palveluun.