DG Saimaa

Niko on tekniikan jokapaikanhöylä

DG Saimaan Niko Pulkkinen on teknologiat hallitseva asiantuntija, jolta hoituvat IT-asennukset, huollot ja tekninen asiakastuki. Kopiokonehuoltoa Niko on tehnyt yli vuosikymmenen, mutta rinnalle ovat tulleet erilaiset IT-projektit, kuten laite-, ohjelmisto- ja verkkoasennukset. ”Minulla ei ole normityöpäivää, eli aamuisin en voi tietää, mitä työpäivän aikana tulee eteen, mutta työn monipuolisuus ja suunnittelemattomuus juuri kiehtovatkin minua”, kertoo Niko.

Miksi juuri tekniikka kiehtoo sinua?

Juniorina pelasin paljon ja tykkäsin tutkia tietokoneita. Enkä peruskoulun jälkeen oikein osannut muuta ajatellakaan kuin työtä tekniikan parissa, joten hakeuduin elektroniikka-asentajakoulutukseen. Koulun jälkeen pääsin harjoittelun kautta töihin ja aloitin DG Saimaaseen yhdistyneellä IT-Saimaalla työt liki kymmenen vuotta sitten.

ICT-ala kehittyy nopeasti ja kuumin puheenaihe on tekoäly. Miten pysyt kehityksen perässä?

Tässä työssä törmää jatkuvasti uusiin asioihin. Vaikka itse ei olisi jotakin ongelmaa kohdannut, hyvin todennäköisesti joku kollega on. Jaamme tietoa ja osaamista aktiivisesti – tekemällä oppii! Laaja työkuva sopii minulle, jokapaikanhöylälle. Tekoälystä sanoisin, että sen päälaki pilkottaa ja asiakkaat parhaillaan tutkivat hyödyntämismahdollisuuksia. Tärkeintä tekoälyratkaisun käyttöönotossa on miettiä, miten se parantaa ja kehittää toimintaa nimenomaan liiketoiminnan näkökulmasta.

Miten olet viihtynyt DG Saimaalla?

Todella hyvin, täällä ei ole tylsää työpäivää. Saan tehdä monipuolisesti työtehtäviä sekä etänä että paikan päällä asiakkailla. Työ on itsenäistä, mutta tarvittaessa saan jeesiä kollegoilta. Viihdyn siis hyvin, ja meillä on kiva työyhteisö. Pieniä kommelluksiakin on matkan varrella sattunut, esimerkiksi joskus olen sattumusten seurauksena ajellut väärälle paikkakunnalle asiakaskeikalle – siitäkin selvittiin huumorilla.

Mitä teet työn vastapainoksi?

Asun perheeni kanssa vanhassa omakotitalossa, joka vaatii jatkuvaa huolenpitoa ja remontointia. Arjen askareiden lisäksi harrastan maastopyöräilyä, veneilyä, kalastusta ja kuntosalia. Tee se itse -tyyppinä rakennan veneet, uistimet ja fillarit itse. Minusta elämä on jatkuvaa oppimista, joten olen jokapaikanhöylä myös vapaa-ajallani.