Näin rakennat yrityksellesi vastuullisempaa IT:tä

Yhä useampi suomalainen pk-yritys pitää vastuullisuutta tärkeänä, mutta vastuullisen liiketoiminnan tunnistaminen ja toteuttaminen on vielä heikoissa kantimissa, selviää Suomalaisen Työn Liiton tekemästä tutkimuksesta. 87 % vastaajista sanoi, että vastuullisuus on liiketoiminnan kannalta vähintään tärkeää, ja erittäin tärkeäksi vastuullisuuden koki jopa 51 % vastaajista.

Päättäjä, näillä käytännönläheisillä vinkeillä rakennat yrityksellesi vastuullisempaa IT:tä.

Tarkastele laitehankintojen kokonaiskustannuksia

Keskity kokonaiskustannuksiin, älä pelkästään laitteen hankintahintaan. Kuinka paljon yrityksen yhteinen IT ja työntekijöiden välineet maksavat kuukaudessa? IT-kustannukset muodostuvat seuraavista osa-alueista:

 • Esiasennus
 • Käyttöönotto
 • Tukipalvelut
 • Tietoturvaratkaisu
 • Huollot
 • Päivitys ja ylläpito
 • Tietoturvallinen tyhjennys
 • Uusiokäyttö ja kierrätys

Huomioi työntekijäkokemus

Mieti, millaisilla välineillä työntekijöiden on mukava tehdä töitä. Laadukkaat ja toimintavarmat työvälineet lisäävät työntekijän tehokkuutta ja tyytyväisyyttä.

IT-laitteiden elinkaarella on merkitystä

Laitteiden käyttöiän pidennys on tärkeä osa vastuullisuutta. Laadukkaasti ylläpidetty laite palvelee käyttäjää luotettavasti monien vuosien ajan, ja se jatkaa ”elämäänsä” yrityskäytön ulkopuolella.

Tee vastuullisia valintoja

Valitse vastuullisesti toimivien valmistajien pitkäikäisiä laitteita. Laadukkaat yrityslaitteet kestävät pidempään, ja niitä on helpompi huoltaa ja ylläpitää.

Turvallinen kierrätys ja uusiokäyttö

Varmista, että laitteet uusiokäytetään ja lopulta kierrätetään asianmukaisesti ja tietoturvallisesti.

Käytännönläheisiä vinkkejä, joilla pääset alkuun

 1. Nimeä IT-kokonaisuudesta vastaava vastuuhenkilö
 2. Käy läpi koko laitehankinnan prosessi ja varmista sen toimivuus ja tehokkuus
 3. Hyödynnä myös kunnostettuja laitteita
 4. Ulkoista kaikki se, mikä ei ole yrityksenne ydinosaamisaluetta
 5. Aloita muutos heti – voit saada jo käytössä olevista laitteista enemmän irti

Laitteet palveluna -palvelussamme voit yhdistää yrityksesi IT-laitehankinnat Data Groupin palvelukokonaisuuteen, jolloin erillisiä laite- tai ohjelmistoinvestointeja ei tarvitse tehdä, eikä myöskään huolehtia myöhemmistä päivitystarpeista tai tietoturvasta. Kaikki sisällytetään käyttäjäkohtaiseen kuukausimaksuun. Jokainen työntekijä saa käyttöönsä sovitut laitteet, ohjelmistot ja tukipalvelut kiinteään kuukausihintaan ilman budjettiyllätyksiä. Veloitus muuttuu joustavasti käyttäjämäärän muuttuessa. Kun laitteet poistuvat käytöstäsi, huolehdimme niiden uusiokäytöstä ja kierrätyksestä.