DG Saimaa

Esittelyssä kiipeilevä tekninen asiantuntijamme Joni Junni

Joni Junni viihtyy asiakaspalvelutehtävissä, jossa hän ratkoo DG Saimaan asiakkaiden teknisiä ongelmia ja kysymyksiä päivittäin. Työn monipuolisuus ja mahtavat työkaverit saavat Jonin viihtymään vuodesta toiseen DG Saimaalla.

– Työnkuvani on laaja ja saan tehdä monenlaisia hommia. Asiakkaiden etätuen lisäksi huollan tietokoneita ja tulostimia, konfiguroin verkkolaitteita sekä ylläpidän palvelinympäristöjä – teen siis kaikkea tekniikkaan liittyvää. Suurin osa asiakkaiden tukipyynnöistä liittyy laitteiden käyttöön. Nämä tukipyynnöt voimme ratkoa pitkälti etänä, mutta tarvittaessa menen myös paikan päälle. Olen nyt ollut DG Saimaalla seitsemän vuotta, tosin alkuvuodet DG Saimaaseen fuusioituneella IT-Saimaalla. Viihdyn hyvin mieluisan työkuvan ja hyvän työyhteisön ansiosta, Joni kertoo.

Miksi valitsit juuri ICT-alan?

– Kouluttauduin ICT-asentajaksi, koska olen ollut aina kiinnostunut IT-laitteista. Toinen vaihtoehto olisi ollut sähköala, mutta tein kyllä aikoinaan oikean valinnan! Tässä yhdistyy sopivasti asiakastyö ja teknologia, mikä sopii minulle.

Mistä aiheista saat eniten tukipyyntöjä asiakkailta?

– Tietoturva on ollut viime aikoina pinnalla. Asiakkaat ottavat yleensä yhteyttä, kun ongelmia ilmenee. Turvallisuuteen liittyvissä asiakaskeskusteluissa otan aina esille kaksivaiheisen tunnistuksen, joka suojaa käyttäjiä tilien luvattomalta käytöltä. Kaksivaiheinen tunnistus tarkoittaa käyttäjän tunnistamista kahdella eri tunnistusmenetelmällä. Toki tukipyyntöjä tulee muistakin aiheista, aina unohtuneista käyttäjätunnuksista neuvontaan, laitevikoihin ja ohjelmien uudelleenasennuksiin.

Teknologiat kehittyvät nopeasti – miten ylläpidät osaamistasi?

– Seuraan alan kehitystä ja perehdyn uusiin juttuihin tarpeen mukaan. Isona apuna on sisäinen dokumenttipankkimme, johon kaikki asiantuntijamme kokoavat dataa haastavista teknologiatapauksista. Näin ihan kaikkea tietoa ei tarvitse itse hakea, vaan voin hyödyntää kollegoiden kokemusta ja asiantuntemusta.

Miten lataat omat akkusi?

– Tykkään koneista myös vapaa-ajalla eli pelailen paljon. Olen metsästänyt pienriistaa yli vuosikymmenen ja hirviä muutaman vuoden. Nyt aivan uutena harrastuksena aloitin neljä kuukautta sitten kiipeilyn. Toistaiseksi kehitän voimaa ja taitoa sisähallissa, mutta tarkoitus on uskaltautua ulkokallioille jossain vaiheessa. Ja moni ei ehkä tiedä, mutta olen raskaan musiikin ystävä – viime kesäni kohokohtia oli Tuska 2023.