Esittelyssä IT-asiantuntija Marko Kokkonen

Marko, jota kollegat kutsuvat lempinimillä Tohtori, Kokkis ja Cocoboy, tuli yhtiöön töihin vuonna 1999 huoltamaan ja korjaamaan IT-laitteita. Liki 25 vuoden aikana teknologiat ja laitteet ovat muuttuneet huimasti, mutta Marko pysyy kehityksen kärryillä jatkuvan oppimisen ansiosta.

– Aikaisemmin laitteissa oli enemmän vikoja, mutta nykyään komponentit ovat laadukkaita ja koneiden korjaustarve on pienentynyt. Asiakkailla on useimmiten ohjelmistoihin liittyviä haasteita, joita ratkomme sekä etänä että paikan päällä. Pilvipalveluiden yleistyessä ohjelmistot monimutkaistuvat ja käyttäjien tuen tarve on kasvanut. Tekoäly on ICT-alan suurin mullistus pitkään aikaan, ja asiakkaat kysyvät yhä enemmän tekoälyn mahdollisuuksista, kuten Copilotista, Marko kertoo.

Lappeenrannassa asustava Marko ei haikaile muihin maisemiin. Hän viihtyy hyvin DG Saimaan mukavassa työporukassa, ja työn ulkopuolella kiinnostavat laatuleffat ja -sarjat. Myös jalkapallo ja etenkin Englannin Valioliiga ovat lähellä sydäntä. Kaveriporukan viikoittainen vedonlyönti tuo sopivasti jännitystä elämään, vaikkakin suurpotti antaa vielä odottaa itseään!

Marko palvelee sinua IT-laitteisiin ja -ohjelmistoihin liittyvissä huolto-, asennus- ja tukipalveluissa.