DNA 5G-verkko laajeni Taipalsaarelle ja Joutsenoon

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) on rakentanut uutta kattavaa 5G-verkkoa Pohjois- ja Itä-Suomeen yhteistyössä Nokian kanssa. Elo–syyskuussa 2022 verkkoa rakennettiin Taipalsaarella ja Lappeenrannan Joutsenossa. DNA 5G-verkon rakentaminen paransi myös alueiden 4G-yhteyksiä.

Nopeista yhteyksistä on tullut entistäkin tärkeämpiä niin töissä kuin kotonakin. Koronapandemia osoitti, että monet työt hoituvat kotoa käsin, mikä onkin lisännyt etätöiden määrää. Myös esimerkiksi erilaisten viihdesovelluksien käyttö on lisääntynyt. Etätyöt ja viihdesovellukset vaativat verkolta entistä enemmän kapasiteettia, luotettavuutta ja viiveettömyyttä. Uusi 5G-verkko on entistä luotettavampi ja toimintavarmempi verkko, jolla suoratoistopalvelut, videot, etäkokoukset ja TV-ohjelmat toimivat laadukkaasti ja pätkimättä.

DNA 5G tuo hyötyjä myös Taipalsaaren ja Joutsenon yritystoiminnalle

Myös paikallinen yritystoiminta hyötyy uuden DNA 5G-verkon tarjoamista paremmista yhteyksistä. Suurille yrityksille avautuu mahdollisuus rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Privaattiverkot tarjoavat lyhyen viiveen, taatun kapasiteetin ja suljetun verkon kriittisiin, reaaliaikaisiin käyttötarpeisiin. Toisaalta korkean 5G-taajuuden alueilla kiinteä 5G tarjoaa toimipisteisiin kuidunkaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet taatulla kapasiteetilla.

5G-verkko tarjoaa myös pienille yrityksille entistä paremman mahdollisuuden rakentaa koko tietoliikenneinfransa mobiiliyhteyksien päälle. 5G:n keskeinen hyöty on työnteon tehostaminen ja helpottaminen nopeiden yhteyksien avulla. Pienessä yrityksessä yksi huippunopea liittymä soveltuu kaikkeen tarpeeseen: liikkuvaan työhön, konttorille, kotiin, varayhteydeksi, yhteydenjakoon. 5G tuo joustavuutta myös uusien toimipisteiden perustamiseen ja väliaikaisiin tarpeisiin, kuten tapahtumiin tai rakennustyömaille.

Mitä ja milloin Taipalsaarella ja Joutsenossa tapahtuu?

5G-verkko tuo siis nykyistä nopeammat yhteydet Taipalsaarelle ja Joutsenoon. 5G-verkon kapasiteetti on moninkertainen vanhaan verkkoon nähden. Samalla myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 30 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Lappeenranta: Ahola, Haukilahti, Haukivaara, Honkalahti, Jänhiälä, Karjalaisenkylä, Konnunsuo, Korvenkylä, Kuurnanpohja, Mietinsaari, Nuijamaa, Pätilä, Ravattila, Ravikangas ja Tyrminen
  • Ruokolahti: Aitsaari
  • Taipalsaari: Hovinmäki, Kuivaketkele, Merenlahti, Paakkola, Päihäniemi, Rehula, Saikonkylä, Saimaanharju, Taipalsaaren keskusta ja Vehkataipale

* Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa matalamman taajuuden 5G-peittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3.5 GHzn taajuudella toimivaa 5G-verkkoa. Samalla myös 4G-verkko paranee koko vihreäksi merkityllä alueella.

Tietolähde: DNA:n 30.8.2022 julkaistu tiedote

Tarvitsetko apua yrityksesi liittymäasioissa?

Ota yhteyttä liittymäasiantuntijaamme Riku Roittoon: